De voordelen van een split unit airco

Ben je op zoek naar een airconditioner maar zie je door de bomen het bos niet meer? Er zijn veel verschillende soorten en types airconditioners. Een split unit airco heeft veel voordelen ten opzichte van de andere types.

Bij een split unit, ook wel split airco genoemd, wordt het airconditioningsysteem gesplitst in een binnenunit en buitenunit. Het is hierbij ook mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Zo kun je meerdere ruimtes koelen en verwarmen. Dit wordt ook wel een multisplit airco genoemd.

Bij DTNW kun je terecht voor split unit airconditioners van A-merken zoals Mitsubishi, LG en Daikin.

Het geluidsniveau is laag

Aangezien er bij een split unit gebruikt wordt gemaakt van een buitenunit en de compressor en condensor zich in de buitenunit bevinden, maakt de airco binnenhuis weinig geluid. Een groot voordeel als je het ons vraagt.

Je kunt meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen

Een ander voordeel van de split unit airco is de mogelijkheid om meerdere binnenunits op één buitenunit aan te sluiten. Je kunt hierdoor meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen en verwarmen. Daarnaast is het mogelijk om te schakelen tussen de units en in te stellen dat overdag een andere ruimte wordt gekoeld dan ’s nachts. Zo is bijvoorbeeld de woonkamer overdag gekoeld en de slaapkamer ’s nachts. Ideaal!

De airco is compact

Doordat veel onderdelen van het airconditioningsysteem zich in de buitenunit bevinden, zijn de binnenunits compacter. Wel zo fijn, want het oog wil natuurlijk ook wat.

Benieuwd of een split unit airco iets voor jou is?

Wil jij meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen (en verwarmen), vind je het belangrijk dat de airco weinig geluid maakt én wil je de airco zo min mogelijk laten opvallen in huis? Dan is een split unit airco de juiste oplossing.

Voor de buitenunit is er voldoende ruimte op de buitenmuur nodig. Benieuwd of de split unit airco voor jou geschikt is? DTNW komt vrijblijvend langs voor een schouwing inclusief passend voorstel. Zo weet je zeker dat je de juiste airconditioner aanschaft en kom je achteraf niet voor verrassingen zoals meerkosten te staan.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken neem je contact op via sales@dtnw.nl.