Absoluut. Alle airconditioners zijn uitgerust met een verwarmingsmodus waarmee ze naar behoefte de ruimte kunnen verwarmen. Dit kan een zeer efficiënte verwarmingsoplossing zijn die u op lange termijn geld bespaart en tegelijkertijd een constant comfort garandeert.

Hier zijn 4 redenen om een airco te gebruiken voor verwarming:

 • Kosten
  Airconditioners is momenteel de meest betaalbare manier van verwarmen in vergelijking met andere elektrische verwarmingstoestellen en cv ketels. De besparing kan oplopen tot wel 40%.
 • Gemak
  Een airco begint met verwarmen zodra u hem aanzet. U hoeft niet te wachten tot de kachel is opgewarmt want een airco geeft direct warmte.
 • Ruimte
  Split-system airconditioners zijn relatief compact. Waarbij de binnenunit hoog tegen de muur aan kan hangen. U heeft dus geen last van een unit die los in de kamer staat.
 • Veiligheid
  Airconditioners produceren geen uitstoot. Hierdoor is er bijvoorbeeld geen kans op koolmonoxide lekken

Hoe efficiënt is airconditioning voor verwarming?

Zeer efficiënt. Het gemiddelde airconditioningsysteem kan 3 kilowatt warmte produceren voor elke kilowatt elektriciteit die het verbruikt. Dit kan op lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren in vergelijking met het gebruik van een elektrische verwarming of een gas verwarming

Dankzij een airconditioner kan je een bepaalde ruimte in je huis gemakkelijk verwarmen. Denk hier bijvoorbeeld aan je 𝘄𝗲𝗿𝗸𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿, 𝘄𝗼𝗼𝗻𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿 𝗼𝗳 𝘀𝗹𝗮𝗮𝗽𝗸𝗮𝗺𝗲𝗿. Door in plaats van het hele huis, alleen de ruimte waar je verblijft te verwarmen bespaar je al een hoop energiekosten. Dit samen met de hoge gasprijzen zorgt ervoor dat de terugverdientijd van een airconditioner is nog nooit zo kort geweest! 

Wilt u een offerte voor een airconditioner ontvangen? Klik dan hier. Wij denken graag met u mee.